понеділок, 05 лютого 2018 11:57

Антибандерівський закон: у Раді розробили документ-відповідь Польщі

Антибандерівський закон: у Раді розробили документ-відповідь Польщі
Сьогодні фракції та групи розглянуть напрацьовану заяву щодо скандального польського закону. Фото: qha.com.ua

У Верховній Раді напрацювали текст заяви щодо прийнятого парламентом Польщі закону про Інститут національної пам'яті, який передбачає ув'язнення за "заперечення злочинів українських націоналістів".

Про це повідомив спікер Андрій Парубій на погоджувальній раді 5 лютого.

"Сьогодні відбулось засідання комітету закордонних справ для напрацювання спільних заяв щодо останніх рішень польського Сенату і Сейму, які викликали обурення в українському суспільстві. У засіданні взяли представники всіх фракцій і груп, а також представники МЗС та міжнародні експерти.

Комітет напрацював текст узгодженої заяви, яка вже зараз запропонована на розгляд фракцій і груп. Сьогодні ця постанова буде зареєстрована і щоб завтра ми могли цю постанову розглянути в парламенті", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії шампанське лилося рікою - віце-прем'єр про "антибандерівський" закон

У ніч на 1 лютого Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Документ передбачає штраф або ув'язнення строком до 3 років за "заперечення злочинів українських націоналістів" проти поляків.

Далі закон повинен підписати президент.

Україна засудила ухвалення такого документу. Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголосив, що ідея визнати якісь нації злочинними веде в нікуди. Розкритикували Документ Ізраїль, США, президент Європейської ради Дональд Туск, ОБСЄ. Польська інтелігенція просить президента ветувати законопроект. Похвалили Польщу за заборону "бандерівської ідеології" лише в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Антибандерівський закон: у Раді розробили документ-відповідь Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути