понеділок, 27 листопада 2017 17:44

Аналітики Vox Ukraine визначили, хто з нардепів найбільше голосує за реформи

Проаналізувавши, як кожен народний депутат голосував за реформаторські закони, аналітики Vox Ukraine розрахували Індекс підтримки реформ (ІПР) та склали депутатський рейтинг підтримки реформаторських законопроектів. Про це повідомляє УП з посиланням на дослідження Vox Ukraine.

"Індекс показує, який внесок (з максимально можливих 100%) зробив кожен парламентар у реформування країни (детальніше з методологією можна ознайомитися – тут)", - розповіли дослідники.

Відтак, перша десятка рейтингу підтримки реформаторських законопроектів виглядає так:

 

Очолив рейтинг нардеп від БПП Іван Спориш. Слідом йдуть депутати від "Народного Фронту" Микола Величкович, Олександр Кодола, Ігор Васюник та Олена Бойко. Їх індекс найвищий – 95-96%.

Десятку лідерів об'єднує те, що всі вони - члени БПП або "НФ". Вони дисципліновані - вкрай рідко пропускають засідання (максимум 6% прогулів) і справно голосують майже за всі законопроекти, які підтримуються коаліцією.

Нижня ж частина рейтингу виглядає таким чином:

 

У десятці найменш корисних для реформ депутатів половина - представники "Опозиційного блоку": Сергій і Юлія Льовочкіни, Вадим Рабинович, Вадим Новінський і депутат усіх скликань Юхим Звягільський.

На останньому місці - колишній "регіонал" і нардеп-утікач Сергій Клюєв, його ІПР дорівнює 0%: він пропустив 94% пленарних засідань Ради.

Ще більше прогулів у позафракційного депутата Андрія Білецького - 99%, правда, він встиг проголосувати за єдиний законопроект 1071-д (щодо податкового компромісу).

Формально замикає десятку Надія Савченко, але у неї була поважна причина для відсутності на перших трьох сесіях. Втім, після звільнення з російського полону Савченко нечасто бере участь в голосуваннях. На 11-му місці Костянтин Жеваго, який хоч і був на 44% засідань, але "наголосував" всього на 5%.

На відміну від лідерів рейтингу, серед аутсайдерів багато медійних особистостей, котрі не приховують своїх політичних амбіцій.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики Vox Ukraine визначили, хто з нардепів найбільше голосує за реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути