Ексклюзиви
пʼятниця, 14 березня 2008 15:53

Американський посол дорікнув Луценку за неефективну роботу

Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Вільям Тейлор вважає малоефективною роботу Міністерства внутрішніх справ України в розслідуванні злочинів проти іноземців.

Про це він заявив сьогодні під час підписання з главою МВС Юрієм Луценком протоколу до Меморандуму про взаєморозуміння між урядами України та США щодо надання технічної допомоги українським правоохоронним органам.

"На жаль, робота в цьому напрямку ще є малоефективною", - сказав Тейлор, коментуючи ситуацію, що склалася з розслідуванням злочинів, скоєних останнім часом, зокрема в Києві, проти іноземців.

У свою чергу Луценко, відповідаючи на цю репліку, зазначив: "Звичайно, ми відчуваємо, що кількість злочинів проти іноземців збільшилась… Мушу визнати, що в Україні, і в Києві, діють багаточисельні расово нетерпимі підліткові групи".

В контексті цього міністр поінформував посла, що останнім часом МВС розкрило в Києві вбивство громадянина Конго та біженця із Сьєрра-Леоне.

Також він зазначив, що за останні два місяці правоохоронні органи встановили "тільки в столиці" понад 500 членів організації "Скінхед", з них 30 – раніше судимі.

При цьому Луценко зауважив, що міліція "масово порушує кримінальні справи", якщо в діях членів цієї організації є склад злочину, аби зупинити акти насильства на вулицях Києва.

Водночас Луценко висловив переконання, що в Україні має бути розроблена спеціальна програма, яка б формувала серед молоді сприятливу атмосферу ставлення до людей іншої раси.

При цьому міністр наголосив, що в цьому питанні необхідна також участь інших державних міністерств та відомств, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Американський посол дорікнув Луценку за неефективну роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути