Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2007 10:44

Американці написали проект гімну Києва

77 людей подали 48 проектів на участь у конкурсі Київської місдержадміністрації на написання гімну Києва (музики й слів).

При цьому 35 проектів належать авторам, які проживають у Києві, 1 проект - авторам з Києва й Харкова, 1 проект - авторам зі штату Вірджинія (США).

У конкурсі також беруть участь 5 проектів гімнів Києва, чиї автори проживають у Луганську, Житомирі, Одесі, Чернівцях, Дніпропетровську.

Крім того, по 1 проекту гімну написали автори, які проживають у селі Ставкове Одеської області, у селі Григорівка (Обухівський район), Броварах і Бучі Київської області, у Гадячі Полтавської області, і в Червоному Лимані Донецької області.

Конкурсна комісія розгляне ці проекти гімнів 15 березня.

У лютому Київміськадміністрація оголосила конкурс на написання гімну Києва (музики й слів). Проекти гімну на конкурс подавалися до 1 березня, а переможець буде визначений до 1 квітня.

Відбирати переможця буде спеціальна комісія з 9 чоловік, яку очолив головний диригент хору імені Григорія Вірьовки Анатолій Авдієвський.

Затвердити гімн заплановано на сесії Київської міської ради. Відповідно до умов конкурсу, гімн повинен бути українською мовою й мати патріотичну спрямованість.

Уперше гімн пролунає на дні Києва в травні, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Американці написали проект гімну Києва ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути