понеділок, 22 січня 2018 17:00

Активіста-антикорупціонера судитимуть

Активіста-антикорупціонера судитимуть
Слідчий та прокурор вручили копію обвинувального акту голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну. Фото: УНІАН

Слідчий та прокурор вручили копію обвинувального акту голові Центру протидії корупції Віталію Шабуніну. Його звинувачують у побитті журналіста.

Про це пише "Українська правда"

За даними центру, захисникам активіста відкрили 2 томи матеріалів кримінального провадження.

"Це означає, що слідство повністю завершено і справа передається до суду", – прокоментувала адвокат Шабуніна Олена Щербан.

За Кримінальним процесуальним кодексом, справа має розглядатися у Дніпровському районному суді Києва – за місцем інциденту.

У ЦПК нагадали, що з моменту початку розслідування (8 червня 2017 року) минуло 7,5 місяців та 5 місяців з моменту оголошення Шабуніну першої підозри (16 серпня).

Справу, відповідно до судової ухвали, розслідували 10 слідчих.

За словами адвокатів Шабуніна, такий час для розслідування цієї категорії справ є надто великим. Вони стверджують, що за результатами ознайомлення з матеріалами зрозуміло, що слідство не довело 2 ключових моментів: статусу журналіста у Всеволода Філімоненка та причинно-наслідкового зв'язку між ударом та травмою останнього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко у десятці найбагатших учасників форуму у Давосі

8 червня 2017 року Центр інформації про права людини повідомив про конфлікт між головою Центру протидії корупції та Всеволодом Філімоненком, який представлявся журналістом видання "Голос народу", біля Дніпровського військкомату Києва.

Тоді Філімоненко дістав газовий балончик і пирснув в обличчя Шабуніна. Голова ж ЦПК заявляв, що вдарив Філімоненка по обличчю за образу його колеги.

Зараз ви читаєте новину «Активіста-антикорупціонера судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути