Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 17:13

Якщо Ющенко очолить блок свого імені, це стане кінцем його політичної кар"єри - політолог

Керівник центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що якщо президент Віктор Ющенко очолить блок свого імені на дострокових парламентських виборах, це стане початком кінця його кар"єри як політика.

Таку думку політолог висловив в п"ятницю в ході круглого столу на тему: "Позачергові вибори у Верховну Раду. Сценарії розвитку".

"На мій погляд, якщо буде ухвалене рішення про участь у виборах Блоку Ющенка на чолі із самим Ющенком, це буде фатальною помилкою президента, що стане початком його політичного кінця. Це стане референдумом з довіри до президента", - сказав Фесенко.

Разом з тим політолог підкреслив, що на сьогоднішній день відомий формат лише однієї політичної сили. Це Комуністична партія України. За словами політолога, повний склад Блоку Юлії Тимошенко і "Нашої України" "дотепер питання відкрите".

На думку експерта, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк навряд чи зможе самостійно взяти участь у майбутніх дострокових парламентських виборах.

"Яценюк не може самостійно брати участь, хоча шанси досить високі, як і рейтинг самого Яценюка. Зокрема, його можна зіставити з рейтингом самої "Нашої України", - сказав політолог.

Також, за словами експерта, є шанс на те, щоб потрапити до складу Верховної Ради в політичної сили, очолюваної мером Києва Леонідом Черновецьким.

"Хоча в них на сьогоднішній день рейтинг трохи більше 1%, але ми знаємо команду блоку Черновецького, і те, як вони вміють за короткий термін домовлятися з народом і піднімати рейтинг", - пояснив політолог.

Також Фесенко підкреслив, що по завершенню дострокових парламентських виборів головний законодавчий орган країни, швидше за все, буде існувати в безкоаліційоному форматі.

Зокрема, він пояснив це тим, що "ніхто не захоче брати на себе відповідальність за економічний стан країни і за ті фінансові фактори і ризики, що ми вже зараз спостерігаємо".

За словами експерта, парламент зможе проіснувати в безкоаліційному форматі, тому що протягом одного року після проведення дострокових виборів президент не зможе розпустити повторно парламент. Крім того, неможливо проводити чергові дострокові парламентські вибори за півроку до проведення президентських виборів у країні.

"Щоб знизити ризики нестворення коаліції в парламенті і коаліційні баталії як такі, необхідно шукати фігуру, яка не буде брати участі в президентській кампанії", - сказав Фесенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Якщо Ющенко очолить блок свого імені, це стане кінцем його політичної кар"єри - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути