Ексклюзиви
четвер, 18 травня 2017 19:48

Якщо хочемо бути бідними і дурними, можемо не брати рятівний круг МВФ - Нефьодов

Якщо хочемо бути бідними і дурними, можемо не брати рятівний круг МВФ - Нефьодов
Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов: "МВФ зацікавлений у макроекономічній стабілізації України". Фото: Gazeta.ua

Міжнародний валютний фонд та група Світового банку зацікавлені в макроекономічній стабілізації України. Завдання влади - узяти допомогу та дотримуватися рекомендацій.

Це пояснив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Я б не сказав, що ці організації чогось чекають від нас. Їхня місія – боротися з бідністю та проблемами у всьому світі. Вони можуть простягати якийсь рятівний круг. Якщо ви хочете ним скористатися – будь ласка, користуйтесь. Ніхто нікого не змушує бути успішним і багатим. Якщо ви хочете бути бідним і дурним – це ваш суверенний вибір.

Усі рецепти, як неуспішні країни стають успішними – абсолютно зрозумілі. МВФ зі свого боку пропонує фінансову підтримку – це те, для чого і створена організація. Як кредитор вона зацікавлена, щоб країна проводила зміни і повернула вкладені кошти. Тому МВФ зацікавлений у макроекономічній стабілізації України. Має початися економічне зростання, треба приборкати інфляцію, має бути більш-менш стабільний валютний курс. Після чого - проведені структурні реформи у сферах, у яких вони не те що перезріли, а вже навіть дивно про те говорити", - сказав Нефьодов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легше набрати нових людей, ніж навчити корупціонерів бути чесними - Нефьодов

Меморандум із МВФ передбачає, що уряд має провести пенсійну реформу до кінця 2017 року. 17 травня прем'єр-міністр Володимир Гройсман презентував план реформи, яка передбачає підвищення пенсій із 1 жовтня.

У парламенті вже розкритикували проект реформи.

Повний текст інтерв'ю з Максимом Нефьодовим читайте на Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Якщо хочемо бути бідними і дурними, можемо не брати рятівний круг МВФ - Нефьодов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути