середа, 11 лютого 2015 16:35

Якщо Гонтарева піде у відставку, стане ще гірше - експерт

Якщо Гонтарева піде у відставку, стане ще гірше - експерт
Фото: ipress.ua

Підстав для звільнення глави Нацбанку Валерії Гонтаревої немає. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав економіст Борис Кушнірук.

"Якщо говорити про курс долара, то йдеться про відображення ціни гривні. А вона залежить від стану економіки. Це питання не до Нацбанку, а до уряду та народних депутатів. Саме вони приймали закон про державний бюджет, куди заклали більше 200 мільярдів дефіциту. Ще й законом передбачають, що його має покрити НБУ, з чим він не може сперечатися. Так хто тоді має нести відповідальність?", - зазначив він.

За словами експерта, звільнення Гонтаревої погіршить ситуацію. "МВФ мав дати нам кредит ще восени. Ми не отримали кошти, бо у нього багато питань до економічної політики уряду. Резерви у нас майже на нулі. Хтось цілком свідомо перевів відповідальність з Кабміну на Нацбанк. Після відставки Гонтаревої постане питання про формування команди. Це загальмує просування програм із МВФ, бо їм потрібно буде вже домовлятися з новим керівництво. Знову кредит відкладуть", - наголосив Кушнірук.

"Сьогодні бачимо таке бажання відсторонити Гонтареву через проблемні банки. Нацбанк щодо них займає жорстку позицію. Є багато депутатів, які через відставку тиснуть на Гонтареву, щоб їм дали рефінансування. Ще є така група парламентарів, яка не розуміється на фінансах, економіці та сфері відповідальності, але чомусь розказує, що у всьому винен Нацбанк", - зауважив економіст.

Нагадаємо, депутати збирають підписи за відставку Валерії Гонтаревої.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Гонтарева піде у відставку, стане ще гірше - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути