четвер, 22 листопада 2007 17:06

Якби вибори мера Києва відбулися минулої неділі (ОПИТУВАННЯ)

Леонід Черновецький переміг би на виборах Київського міського голови, якби вони відбулися минулої неділі. Такі результати продемонструвало дослідження, проведене компанією "TNS Ukraine" на замовленням журналу "Фокус". Згідно з даними опитування, "за" Черновецького проголосували б 21,3% киян.

З числа альтернативних кандидатів найвищий рейтинг в Олександра Омельченка - 20,2% киян проголосували б за екс-мера, якби вибори відбулися минулої неділі. 17,7% підтримують Віталія Кличка, 11,2% - Юрія Луценка.

Опитування також показало, що думки киян про необхідність переобрання мера розділилися майже порівну - 57% жителів столиці вважають, що перевибори потрібні, і 43% не бачить у цьому потреби.

Черновецький частину свого минулого електорату втратив - 53% виборців, які голосували за нього на минулих виборах, зараз розчаровані його діяльністю і підтримуватимуть інших кандидатів. Основні причини невдоволення киян - подорожчання послуг ЖКГ, неконтрольовані земельні розпродажі, пробки на дорогах і хаотична забудова міста. Пік спаду рейтингу чинного мера припав на зимове підвищення тарифів, але далі він зростав. Основний електорат Черновецького – люди від 46 до 65 років з низьким рівнем доходу. Жінок серед них більше, ніж чоловіків.

Опитування проведене компанією "TNS Ukraine" на замовлення журналу 12-15 листопада 2007 року. Метод дослідження - телефонне комп`ютеризоване опитування (CATI), об`єм вибірки – 600 чоловік, опитувалися жителі Києва віком 18-65 років, які мають право голосувати в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Якби вибори мера Києва відбулися минулої неділі (ОПИТУВАННЯ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути