субота, 06 серпня 2022 19:29

Спецтема: Війна Росії проти України

"Якби HIMARS були в Україні раніше" – посол Польщі сказав, чого можна було уникнути

"Якби HIMARS були в Україні раніше" – посол Польщі сказав, чого можна було уникнути
Перемога України над Росією – лише питання часу, сказав посол Польщі Бартош Ціхоцький. Фото: @B_Cichocki

Перемога України над Росією – лише питання часу.

Водночас Захід має надавати Києву максимальну підтримку озброєнням, яке могло б відвернути трагедію, на кшталт маріупольської. Про це заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, повідомляє "Укрінформ".

Західна військова допомога надається Україні, але могла б надходити швидше, що значно змінило б ситуацію на фронті.

"Ми чудово знаємо, якби HIMARS потрапили в Україну раніше, то маріупольської трагедії могло б не статися", – сказав посол.

Українські військові "не могли посунути лінію фронту і були змушені спостерігати за трагедією своїх товаришів", заявив Ціхоцький.

Якби Україна мала тоді американські артилерійські установки, то російських загарбників не пустили б до міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських полонених перед вбивством в Оленівці катували "вагнерівці" і ФСБ

"Тож ми маємо запитати себе: чи збираємося спостерігати, як Україна спливає кров'ю і, нарешті, перемагає, а потім десятиліттями відбудовуватиметься, що також призведе до тривалої нестабільності на наших кордонах. Або ж ми зараз докладемо ще більше зусиль, аби прискорити цю перемогу і, як наслідок, скоротити період відбудови і відновлення стабільності", – заявив посол.

Росія не зупиниться, якщо її не примусити це зробити. Лише перевага на полі бою, а також міжнародні санкції можуть змусити росіян змінити свої плани, сказав Ціхоцький.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. Велика кількість льотчків, які намагалися долетіти до заводу "Азовсталь", загинули, розповів президент Володимир Зеленський. Українські герої доставляли побратимам ліки, харчі, воду, забирали тіла, поранених.

20 травня командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко заявив, що найвище військове керівництво України віддало наказ про припинення оборони Маріуполя.

Українські воїни потрапили у полон російських окупантів. 29 червня відбувся обмін полоненими України з Росією. Зі 144 звільнених – 95 оборонців Азовсталі.

Зараз ви читаєте новину «"Якби HIMARS були в Україні раніше" – посол Польщі сказав, чого можна було уникнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути