Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 12:32

Як "Самооборона" проголосує за імпічмент Ющенку

Міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко заявляє про те, що його депутати не дадуть жодного голосу за імпічмент президента Віктора Ющенка.

Про це Луценко сказав в інтерв"ю УНІАН, коментуючи зауваження про те, що дев"ять депутатів із фракції "НУ-НС" підтримали подолання вето президента на закон про тимчасові слідчі комісії.

"Я можу зараз сказати офіційно. "Народна самооборона" жодного голосу не дасть за процедуру імпічменту президента Ющенка. Я це гарантую. Жодного голосу за жодних обставин", - заявив міністр.

"Незважаючи на те, скільки в мене є образ на президента, скільки є несправедливих дій з його боку до мене і до моєї політичної сили, – жодного голосу не буде. Бо слово "імпічмент" є табу для будь-якого відповідального політика цієї країни", - додав він.

Водночас Луценко зауважив, що "якщо це право прописано в Конституції і треба сформувати механізм імовірного конституційного права парламенту на імпічмент, то це нормальне явище, це реальне утвердження системи противаг у владі".

"Президент має право розпустити Верховну Раду, але й Верховна Рада за певних обставин може відправити у відставку президента. Але ще раз підкреслю: ми не дамо жодного голосу за імпічмент пана Ющенка. Це – принципова позиція "Самооборони", - наголосив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Як "Самооборона" проголосує за імпічмент Ющенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути