Ексклюзиви
четвер, 19 червня 2008 17:35

Як нардепи знову не працювали (ФОТОРЕПОРТАЖ)
8

Сьогодні близько 30 депутатів Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко заблокували трибуну парламенту.

За словами лідера фракції Івана Кириленка, БЮТ розблокує роботу парламенту лише у разі, якщо до порядку денного будуть поставлені законопроекти про скасування депутатської недоторканності і депутатських пільг, про імперативний мандат, а також соціальні законопроекти.

"Ми в залі розблокуємо роботу і голосуємо за... скасування депутатської недоторканності, скасування всіх пільг, які є в законопроекті Герман і у нашому, і за імперативний мандат, щоб більше ніколи не було в історії України політичної корупції", - сказав він.

При цьому, за словами Кириленка, БЮТ вимагає, щоб ці законопроекти були проголосовані конституційною більшістю.

"За таких умов ми розблоковуємо і абсолютною більшістю голосів чесно демонструємо перед людьми, що ми відповідальні на старті каденції, а не тоді, коли йдемо до виборців", - сказав він.

"Ми сьогодні чітко говоримо: скасування пільг, повернутися до імперативного мандату і проголосувати, в обов"язковому порядку проголосувати ті законопроекти, які розглядалися в попередні дня", - додав Кириленко.

Зокрема, він наголосив на необхідності повернення до законопроектів про дорожній рух і про захист шахтарів, які не були проголосовані цього тижня.

При цьому Кириленко зазначив, що на погоджувальній раді опозиція заявила, що не збирається брати участь у голосуваннях і готується до дострокових парламентських виборів.

"Сьогодні на погоджувальній раді наші опоненти заявили: "Ми готові продовжувати цей фарс". Ми фарс продовжувати не збираємося", - сказав він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Як нардепи знову не працювали (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути