пʼятниця, 12 жовтня 2007 11:31

Ахметов придбав половину Криворіжсталі

СКМ стала власником майже 50% акцій ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат" (КЖРК). Компанія підтвердила, що володіє 50% статутного фонду кіпрської Starmill Limited, яка сконцентрувала 99,88% акцій КЖРК.

"Таким чином, компанія СКМ опосередковано володіє 49,94% статутного фонду КЖРК. Ми не здійснюємо контроль над ним. Права по управлінню цією часткою СКМ делеговані гірничо-металургійному підрозділу групи - компанії "Метінвест", яка нарівні з іншими власниками бере участь в управлінні в рамках своїх корпоративних прав", - повідомили в прес-службі СКМ. У компанії пояснили збільшення частки в КЖРК інтересом до гірничорудних підприємств, зокрема до підприємств, що спеціалізуються на видобуванні аглоруди.

У компанії Рината Ахметова не виключають подальших придбань гірничорудних підприємств, якщо такі пропозиції з"являтимуться на ринку. Ахметов вже зараз вважається найсильнішим гравцем на ринку залізорудної сировини України. Його структури управляють Північними, Центральними, Інгулецким ГОКамі, а також володіють половиною КЖРК. Таким чином, Ахметов контролює близько 70% ринку залізорудної сировини, пишуть "Экономические известия".



Зараз ви читаєте новину «Ахметов придбав половину Криворіжсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути