Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 09:27

Ахметов не інвестуватиме в "Дніпренерго" без гарантій Тимошенко

Група СКМ може припинити виконання інвестиційного плану і санацію "Дніпренерго", якщо після формування Кабміну на чолі з Юлією Тимошенко не отримає гарантій щодо захисту прав власності на підприємство, пишуть "Экономические известия".

На думку фінансового директора групи СКМ Дениса Кирєєва, заяви Юлії Тимошенко про реприватизацію примусять багатьох бізнесменів переосмислити плани по інвестуванню у приватизовані підприємства.

"Я не бачу сенсу вкладати навіть долар у підприємство, підсумки приватизації якого можуть бути переглянуті після формування нового Кабміну. Думаю, для нас буде доцільно припинити виконання інвестиційних планів, поки не буде гарантій визнання результатів приватизації, яка пройшла у повній відповідності із законодавством", - заявив Денис Кирєєв на форумі учасників ринків капіталу України в Лондоні.

Справу про банкрутство "Дніпренерго" було порушено Господарським судом Запорізької області у 2001 р. Восени 2003 р. комітет кредиторів ініціював санацію підприємства з метою відновлення його платоспроможності.

Наприкінці серпня 2007 р. збори акціонерів "Дніпренерго" схвалили зміни до плану санації, запропоновані ВАТ "Павлоградвугілля" і ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу", які входять у групу СКМ.

Згідно змін, "Дніпренерго" має провести додемісію акцій, збільшивши статутний капітал на 52,1%, до 149,186 млн грн. При цьому до "Дніпренерго" приєднається компанія "Інвестиційне товариство", яку для цієї мети створять на паритетних умовах "Комсомолець Донбасу" і "Павлоградвугілля". Засоби, отримані генеруючою компанією, будуть використані для погашення близько 1 млрд грн заборгованості перед кредиторами і державою.

В результаті частка держави у СФ "Дніпренерго" зменшиться з нинішніх 76,04% до 50% + 1 акція, а частка Донбасівської паливно-енергетичної компанії (ДПЕК, управляє підприємствами "Комсомолець Донбасу" і "Павлоградвугілля", входить у СКМ) збільшиться до 44,28%.

Досі ДПЕК володіла 15,26% акцій "Дніпренерго". Таким чином, структура Рината Ахметова, сконцентрує більше 23% генеруючих потужностей країни.

Проти збільшення частки Рината Ахметова у "Дніпренерго" неодноразово виступала Юлія Тимошенко. У разі отримання нею посаді прем"єр-міністра пані Тимошенко обіцяє повернути акції "Дніпренерго" у власність держави.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов не інвестуватиме в "Дніпренерго" без гарантій Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути