вівторок, 08 квітня 2014 11:40

"Ахметов може підігрувати Тимошенко за вказівкою Кремля" - експерт

"Ахметов може підігрувати Тимошенко за вказівкою Кремля" - експерт
Фото: www.pravda.com.ua

 Донецький олігарх Рінат Ахметов, підтримуючи сепаратистський рух на Донеччині, підіграє кандидату в президенти Юлії Тимошенко.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив експерт Олександр Палій.

Експерт зауважив, що за соціологічними опитуваннями нині у президентських перегонах перемагає Петро Порошенко. Тому Тимошенко може бути зацікавлена у зриві виборів, їхньому відтермінуванні.

"Тимошенко має таку хватку до влади, що виключати нічого не можливо. Якщо розглядати активізацію сепаратистів на сході України в рамках передвиборчої кампанії, то ці події теоретично вигідні Тимошенко. Я думаю, що Ахметов може їй підігрувати - чи то за вказівкою Кремля, чи то за якісь обіцянки. Тому що Тимошенко вміє говорити з олігархами набагато краще ніж Порошенко,"- сказав він.

Експерт нагадав, як у 2005 році Тимошенко працювала з Портновим, Губським, Медведчуком, беручи їх на так зване перевиховання: "Як вони перевиховались ми бачили, коли вони ледь не вбили країну. І ті люди, які були найбільшими негідниками в команді Януковича, так само були і в команді Тимошенко", - сказав Палій.

Він розкритикував і нинішню команду екс-прем'єрки, зокрема представника "Батьківщини", нинішнього в.о. МВС Арсена Авакова.

"По-перше Аваков не користується авторитетом серед міліціонерів. По-друге, за місяць свого керування він не зміг і навіть не спробував по-справжньому змінити кадри. Ви бачили як діяла міліція в Харкові і Донецьку? Вони просто пропустили протестувальників до приміщень", - обурився Палій.

На його думку, до безладів на сході країни причетні так звані "тітушки".

"Суть цих процесів суто меркантильна. Ідейних людей там дріб'язок. А все інше - кримінал, який найманий за гроші. Треба зробити серйозний удар по спонсорах і цей сепаратистський рух здується моментальною. Проте у нас чомусь ніхто не відслідковує канали їхнього фінансування", - зазначив Палій.

Нагадаємо, 6 квітня проросійські мітингувальники захопили будівлю Харківської ОДА. У Донецьку радикально налаштовані активісти захопили будівлю ОДА та СБУ. В Луганську сепаратисти взяли управління СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Ахметов може підігрувати Тимошенко за вказівкою Кремля" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути