Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 19:11

Ахметов хоче зберегти Партію регіонів - Небоженко

Ахметов хоче зберегти Партію регіонів - Небоженко
Віктор Небоженко Фото: lenta-ua.net

Партія регіонів намагається зберегти себе у ролі загальнонаціональної організації. Таку позицію підтримує олігарх Рінат Ахметов. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко, коментуючи резолюцію "регіоналів" з вимогою до сепаратистів скласти зброю та звільнити будівлі.

"Надзвичайного з'їзду Партії регіонів чекали більше, ніж переговорів між Лавровим, Києвом і Сполученими Штатами. Тому що партії треба вирішувати, чи вона партія двох регіонів - Донецька та Луганська - чи загальнонаціональна, яка переходить у опозицію, але стоїть за цілісність країни. Вони обрали другий шлях. Не думаю, що у них це вийде. Все рівно їх роздиратимуть на шматки. Партійним організаціям у Донецьку та Луганську прийдеться імітувати дружбу з Росією та сепаратистами. А у Центральній і Західній країні тяжітимуть до незалежної України", - розповів експерт.

Політолог зазначив, що рішення "регіоналів" підтримав Ахметов.

"Це спроба зберегти себе, як загальнонаціональну організацію. Цього хоче і Ахметов. Чудово розуміємо, що без його установок партія навряд зважилася б на будь-які політичні заяви. Зараз партія відкрито співпрацює з ним. Швидше за все, Ахметов хоче допомагати озброєним людям і хоче зберегти свої 16 мільярдів. Якщо він стане олігархом Донецької області, то все втратить. Крім того, Ахметов розуміє, що сьогоднішні протестанти у Донецьку і Луганську не потерплять ніякої Партії регіонів. Вона їм не потрібна. Оскільки там будуть з'являтися свої партії", - зазначив він.

Небоженко додав, що протестанти не сприймуть заяв "регіоналів".

"Думаю, поки що такі заяви проміжні. Не вірю, що члени Партії регіонів можуть вийти з такими гаслами до протестуючих на вулиці Донецька, Алчевська, Макіївки чи Луганська. Партія не контролює ситуацію у регіонах. А настрої у людей інші", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні на з'їзді Партії регіонів було ухвалено рішення про резолюцію щодо подій на Донбасі. У ній вимагають сепаратистам скласти зброю та звільнити захоплені будівлі в обмін на амністію затриманих. У влади просять провести референдум.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов хоче зберегти Партію регіонів - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути