Ексклюзиви
понеділок, 30 жовтня 2017 15:59

Аграрна партія - в трійці лідерів на виборах до ОТГ

Аграрна партія - в трійці лідерів на виборах до ОТГ
Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик заявив про значну кількість грубих порушень під час виборів до ОТГ. Фото: Zik

Аграрна партія на виборах до об'єднаних територіальних громад, що відбулися 29 жовтня, посіла третє місце серед 50-ти партій, які брали участь у виборах. За попереднім підрахунком голосів, Аграрну партію підтримали 12,9% виборців. Зокрема, партія посіла перше місце в Чернігівській області, також високу підтримку аграрії отримали в Черкаській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Тернопільській, Херсонській, Одеській, Сумській, Хмельницькій та Рівненській областях.

Третє місце в Аграрній партії вважають достатньо високим результатом. Вперше партія взяла участь у виборах і до всіх міських ОТГ – висунувши своїх кандидатів у 25 об'єднаних територіальних громадах та отримавши 10,7% голосів. Загалом політична сила висунула 2087 кандидатів у депутати рад, іще 97 членів партії реєструвалися як самовисуванці.

"Ми знову закріпилися на третьому місці, попри безпрецедентне втручання влади у виборчий процес та застосування брудних технологій з боку як владних кандидатів, так і опозиційних партій, за якими стоять олігархічні гроші. Скажу чесно, такого бруду ми ще не бачили: застосування адмінресурсу і підкупу виборців, висування кандидатів-"клонів", зрив виборів через друк бракованих бюлетенів, підвезення виборців автобусами, "чорний піар" – з усіма цими брудними прийомами доводилося боротися нашим кандидатам. Але вони вистояли завдяки довірі громад і показали гідний результат на виборах", - прокоментував перші підсумки виборів лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

На його думку, цей раунд виборів до ОТГ відбувався зі значно більшим числом грубих порушень, ніж попередні, через боротьбу влади за ресурси громад.

"У бій за ОТГ з шаленим тиском включилася влада, яка хоче за будь-яку ціну утримати контроль над ресурсами громад, оскільки реальної підтримки людей у них нема. Бачачи, що громади прагнуть до реального самоврядування, руйнують олігархічну систему знизу і змінюють політичну мапу України, шахраї усіма чесними і нечесними методами намагаються їм завадити. Але безкарно сфальсифікувати волевиявлення людей у сучасних умовах буде неможливо – народ відстоюватиме своє право на демократію", - вважає Віталій Скоцик.

Як повідомила Громадська мережа "ОПОРА", явка виборців станом на 20.00 29 жовтня склала 48,2%.

Нагадаємо, на перших місцевих виборах у 143 ОТГ 18 грудня 2016 року Аграрна партія посіла 3 місце за кількістю обраних депутатів, поступившись лише партії "Батьківщина" та партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Загалом у виборах брали участь 42 партії. На перших місцевих виборах у 47 ОТГ 30 квітня 2017 року Аграрна партія знову посіла 3 місце із 37 партій, що брали участь у виборах.

Зараз ви читаєте новину «Аграрна партія - в трійці лідерів на виборах до ОТГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути