понеділок, 18 лютого 2008 14:09

Адвокати Рудьковського позиваються до Служби безпеки України

Захист екс-мінстра Миколи Рудьковського сьогодні подасть до Шевченківського районного суду м.Києва цивільний позов до Служби безпеки України про захист честі та гідності і спростування недостовірної інформації.

Зокрема, адвокати вимагатимуть спростування недостовірної інформації про те, що "затримання Рудьковського спецпідрозділом СБУ відбулося за постановою суду, постановою слідчого і на підставі норм Кримінально - процесуального кодексу України, де нібито і суд і слідчий зобов"язали СБУ здійснити привід обвинуваченого".

Дана інформація, яка поширювалася речником Служби безпеки, не відповідає дійсності, а за своєю суттю - і чинному законодавству України, кажуть адвокати Рудьковського.

Вони вказують на те, що ст.136 Кримінально - процесуального кодексу України передбачає, що привід обвинуваченого здійснюється органами внутрішніх справ за мотивованою постановою слідчого. У постанові суду жодним пунктом, жодним словом не згадано Службу Безпеки України. До того ж постанови слідчого з цих підстав в матеріалах кримінальної справи немає.

Зараз ви читаєте новину «Адвокати Рудьковського позиваються до Служби безпеки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути