понеділок, 21 жовтня 2013 18:20

Яценюку радять показати довідку про психічний стан

Яценюку радять показати довідку про психічний стан
Володимир Олійник Фото: progolovne.ck.ua

"Регіонал" Володимир Олійник вважає нездоровою ідею керівника фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка про те, щоб зобов'язати кандидатів у депутати проходити огляд у психіатра. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"А хто буде "суддями" в такому випадку? Комісія психіатрів по квотному принципу? Лікарі теж люди, а країна у нас дуже заполітизована. У 2004-2005 роках доходило до того, що в родинах через те, хто за кого голосує, сварилися. Медперсонал теж є симпатиками тієї чи іншої партії. Тоді виникатимуть питання, чи заходить у психологію політика. Це буде повний дурдом", - зауважив політик.

"Треба починати з того, аби попросити довідку про стан психічного здоров'я у того, хто вносить такі пропозиції. Людина повинна показати приклад. Тому я б порекомендував автору самому принести довідку. Дехто забувся, що парламент — це не 95 квартал, і не КВК. Сьогодні треба думати не про свій інтерес, а про державний. На нас же люди дивляться, орієнтуються", - наголосив нардеп.

Пояснюючи можливі причини виникнення такої ініціативи, Олійник припустив, що у Яценюка здають нерви.

"Сьогодні політики дуже захопилися тим, аби поливати один одного брудом. Я тільки приїхав із сесії НАТО. Був здивований тим, що у них теж є проблеми із прозорістю діяльності. Наприклад, депутати від Великобританії, Бельгії, Голландії запитували генсекретаря: "Коли ви нам покажете, як ви витрачаєте гроші?". Той відповідає: "Шановні, ми працюємо над цим питанням". Але немає такого, аби обзивати один одного", - зазначив "регіонал".

За словами депутата, коли йдеться про рух до Європи, треба демонструвати європейськість.

"На одному із ток-шоу Арсеній Петрович сказав, що ми - вороги. Я його поправив, що ми — опоненти. У європейського політика немає ворогів. Але є люди, які мають іншу точку зору", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюку радять показати довідку про психічний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути