Ексклюзиви
понеділок, 23 лютого 2009 13:38

Яценюк зварив дітям куліш на багатті та зіграв на фортепіано (ФОТО)

 

Лідер громадської ініціативи "Фронт змін" Арсеній Яценюк відзначає, що за останні роки в Україні практично повністю зруйновано колись могутню систему державної підтримки всестороннього розвитку дітей-сиріт - це профільні гуртки, спортивні секції, мережі музичних і юнацьких спортивних або художніх шкіл.

Про це він заявив в неділю увечері під час відвідин дитячого будинку сімейного типу сім"ї Ярошів в приміському селищі Дубляни Львівської області, повідомили в прес-службі Яценюка.

Спілкуючись з сім"єю Ярошів, Яценюк відзначив, що в Україні сьогодні набагато більше сиріт, ніж офіційно декларує державу. "Десь - 1,5 мільйона, я проводив таке дослідження".

Народний депутат також висловив упевненість в тому, що набагато краще діти-сироти себе відчувають в дитячих будинках сімейного типу. І запевнив, що його вразили історії дітей, що живуть в інтернатах, в яких, як відзначають самі сироти, розкрадається допомога, що надходить.

Дитячий будинок "Ярошів" створений в 2006 році. На даний момент у сім"ї 11 дітей - двоє власних і дев"ять усиновлених. На даний момент сім"я намагається всиновити десяту дитину - восьмилітню Марту. Мама сімейства Наталія Ярош стверджує, що ще недавно на харчування на місяць йшло 6-7 тис. гривень. Тепер, щоб нагодувати сім"ю з 11 чоловік необхідно не менше 10 тис. гривень щомісячно.

Лідер "Фронту змін" разом з дітьми приготував козацький куліш. Страву зварили на багатті. Для дітей приготували куліш з тертим сиром, а для дорослих - зі шкварками.

Екс-спікер також зіграв дітям на фортепіано. А від імені очолюваної ним громадської ініціативи "Фронт змін" подарував сімейству котел для обігріву житла, ортопедичний матрац для хворої дитини і профілактичні медикаменти.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк зварив дітям куліш на багатті та зіграв на фортепіано (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути