Ексклюзиви
вівторок, 18 березня 2008 14:16

Яценюк відмовився ставити на голосування в другому читанні законопроект про Кабмін

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк відмовився сьогодні ставити на голосування у другому читанні законопроект "Про Кабінет міністрів України", посилаючись на норму Регламенту ВР.

Яценюк зазначив, що не може позбавити жодного народного депутата права вносити поправки до законопроекту, прийнятого в першому читанні.

Яценюк запропонував скоротити до 7 днів двотижневий термін розгляду законопроекту "Про Кабінет Міністрів України" у профільному комітеті, але народні депутати не підтримали його пропозицію. "За" проголосувало лише 70 із 449 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

Відповідно до Регламенту ВР, даний законопроект має бути розглянутий у профільному комітеті протягом двох тижнів.

Ряд народних депутатів від коаліції, зокрема, лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, наполягали на необхідності голосування даного законопроекту сьогодні одразу і в другому читанні, і в цілому.

Представники фракції Блоку Литвина заявили, що не голосуватимуть сьогодні за даний законопроект в другому читанні.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект Закону "Про Кабінет міністрів України". "За" проголосували 246 народних депутатів, з яких 20 – від фракції Блоку Литвина.

На засіданні парламенту народний депутат Олексій Доній (фракція "Наша Україна – Народна самооборона") заявив, що не віддасть свій голос за даний законопроект, оскільки реалізація його положень може призвести до розбалансування влади в державі.

У свою чергу, народний депутат Анатолій Матвієнко (фракція НУ-НС) заявив, що сьогодні не голосуватиме за ухвалення цього законопроекту в другому читанні, оскільки має зауваження до нього, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк відмовився ставити на голосування в другому читанні законопроект про Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути