Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2009 10:28

Яценюк розповів, як він діятиме на посаді Президента

Яценюк розповів, як він діятиме на посаді Президента

Новообраний Президент України зможе ефективно працювати лише в тому разі, якщо у Верховній Раді його підтримуватиме більшість народних депутатів.

Про це вчора заявив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк під час зустрічі з членами клубу випускників бізнес-школи Києво-Могилянської академії.

Він заявив, що після президентських виборів одразу необхідно проводити вибори у Верховну Раду.

"Необхідно чітко усвідомити, що без парламенту Президент нічого не зробить. Це буде та сама історія, яку ми маємо з 2005 року. Тому я вважаю за необхідне проведення одразу після президентських виборів виборчої кампанії до парламенту", - заявив Яценюк.

У команді може бути відсотків тридцять "браку", а то й більше

При цьому він висловив сподівання, що в новообраному парламенті з`явиться політична сила, яка підтримуватиме Президента, причому вона сформує більшість у Верховній Раді.

"Якщо вона набере більшість, тоді модель працює. Якщо Президент набирає високий рівень довіри, він виходить зі своєю політичною силою, і тоді зрозуміло, з кого питати. Є парламент, уряд і Президент, які є єдиним цілим. Тоді через п`ять років можна чітко зрозуміти, хто відповідальний і в кого були важелі", - сказав Яценюк.

Водночас політик зазначив, що людина, яка стане Президентом України, повинна буде взяти на себе "неймовірний" вантаж відповідальності. "Я думаю, що за розвитком ми будемо на рівні 90-х років", - сказав Яценюк.

Він наголосив, що одна людина в таких умовах у країні зробити нічого не зможе, не спираючись на команду однодумців. "Він може бути надзвичайно розумним, надзвичайно поганим, це питання тридцять шосте. Одна людина нічого не зможе змінити. У месіанство не можна вірити. Месії немає", - сказав Яценюк, наголосивши, що реальні зміни може здійснити лише жорстка, ефективна команда. І новий Президент повинен забезпечити таку команду, причому одразу після обрання його на цей пост.

На думку Яценюка, нову команду підібрати буде доволі складно, і до її складу повинні увійти професіонали, які мають досвід роботи у владі. "Сьогодні багато людей, які хочуть, багато тих, хто вважає, що може (працювати у виконавчій владі). Але дуже мало людей, які справді можуть щось зробити", - вважає Яценюк. Він зазначив, що потрібно використовувати потенціал людей, які працювали у владі в минулому.

"Серед тих, хто був, дуже гарні є люди. По-різному, звичайно, вони виховувалися, у різних політичних таборах були, проте формування команди має відбуватися незалежно від кольору – колір нікому не цікавий, це була політтехнологія. Від цього треба відходити", - заявив Яценюк, наголосивши, що новообраний Президент повинен буде добирати свою команду розумних і досвідчених людей.

Він також зазначив, що навіть з таким підходом у команді може бути відсотків тридцять "браку", а то й більше.

За матеріалом: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів, як він діятиме на посаді Президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути