Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 18:01

Яценюк розповів, як потрібно продавати землю

Голова Верховної ради України Арсеній Яценюк переконаний, що зняття мораторію на продаж землі повинне супроводжуватися цілим рядом обмежень.

Виступаючи сьогодні на нараді з представниками органів місцевого самоврядування Одеської області, Яценюк відзначив, що відповідні обмеження повинні бути закріплені на законодавчому рівні, повідомили в прес-службі ВР.

"Я вважаю, що той, хто володітиме землею, той володітиме і державою. І я вимушений погодитися, що земля сьогодні в Україні є не тільки економічною категорією, земля - предмет впливу на долю Української держави", - сказав він.

Тому, за словами Яценюка, по-перше, повинна бути введена норма про заборону нерезидентам володіти землею сільськогосподарського призначення.

По-друге, сказав голова Верховної ради України, держава повинна бути агентом і не допускати можливості спекуляцій на земельному ринку. По-третє, земля повинна мати цільове призначення. "При використанні землі по нецільовому призначенню держава повинна мати право відповідним чином позбавляти власника його земельної ділянки", - підкреслив він.

Яценюк відзначив, що, не дивлячись на мораторій, "йде скупка землі". "Через судові вирішення нотаріусів формується нова каста українських олігархів. Ми знімемо мораторій, а продавати нічого. Тому чітке законодавче обмеження прав власності на землю - це те, на чому я обов"язково наполягатиму в парламенті", - сказав він, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розповів, як потрібно продавати землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути