Ексклюзиви
вівторок, 20 січня 2009 09:59

Яценюк пропонує зробити "Нафтогаз" монополістом

Яценюк пропонує зробити "Нафтогаз" монополістом

Депутат фракції "НУ-НС" Арсеній Яценюк пропонує зробити НАК "Нафтогаз України" державним монополістом на вітчизняному ринку газу.

Про це він сказав в ефірі "5-го каналу", передає Радіо "Свобода".

Яценюк повідомив, що в парламенті зареєстрували поданий ним законопроект "Про встановлення державної монополії на ринку природного газу".

Згідно з цим проектом закону, "Нафтогаз" визначається як національна акціонерна компанія, що є монополістом, котрий займається закупівлею газу за кордоном, продажем його споживачам і який має виключне право на його експорт.

Яценюк зазначив, що в Україні газ власного видобутку повинен продаватися виключно на аукціонах.

Він зауважив, що законопроектом передбачено пряму норму, що забороняє існування компаній-посередників на газовому ринку. "Йдеться виключно про державну монополію", - сказав Яценюк.

На його думку, цей законопроект мають підтримати всі народні депутати, які повинні довести, що вони на ділі, а не словах виступають проти посередників на газовому ринку.

На переконання Яценюка, важливо, "щоб не сталося так, що одну фірму випихнули, а іншу хочуть впихнути" на газовий ринок.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи можна зробити висновок, що на сьогодні компанія "РосУкрЕнерго" піде з газового ринку України, Яценюк відповів: "Напевно, що з українського газового ринку, скоріш за все, так".

Він зазначив, що, наскільки можна зрозуміти, нині ця компанія "не дуже-то присутня" на українському ринку газу, просто різні посередники борються між собою і з "Газпромом" за ринки країн Європи.

"Тому це їхня справа, нехай вони собі мастять там голову і плечі", - сказав Яценюк. Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Яценюк пропонує зробити "Нафтогаз" монополістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути