Ексклюзиви
четвер, 20 березня 2008 11:08

Яценюк прокоментував стосунки між Ющенком і Тимошенко

Яценюк прокоментував стосунки між Ющенком і Тимошенко
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що розбіжності між Президентом України Віктором Ющенком і прем"єр-міністром Юлією Тимошенко сьогодні існують на ідеологічному рівні. Таку думка він висловив в інтерв"ю газеті"Известия".

"Відносини складні, тут таємниці немає. Президент не може мовчати, тому що Україна - це не закрите акціонерне товариство. Розбіжності зараз йдуть на ідеологічному рівні", - відзначив Яценюк.

За його словами, одна сторона хоче діяти стратегічно, інша – займається популізмом. "Приміром, вартість газу для українських споживачів потрібно поступово підвищувати. Але уряд не дозволяє це зробити. Мотивує тим, що населення споживає газ українського видобутку. Але він що - менш жирний? До того ж, не можуть пенсіонер і мільйонер платити за газ однаково. Ця зрівнялівка - не на користь бідних", - відзначив Яценюк.

"Але уряд міркує так: зараз продамо держвласність, що залишилася, остаточно втратимо контроль над стратегічними підприємствами, зате знайдемо джерело поповнення бюджету. Усе це закінчиться тим, що наступний Кабінет міністрів буде починати ранок із дзвінків олігархам: "Ви нам сьогодні газ дасте? А нафту? А електрику?", - вважає спікер.

Відповідаючи на питання, чи життєздатний нинішній український парламент, Яценюк висловив думку, що зараз у нього хронічно підвищена температура. "Десь у районі 37-ми", - сказав він.

Спікер підкреслив, що раніше в історії українського парламентаризму ніколи не було такої ситуації, коли більшість і опозиціюрозділяли лише два голоси. "Юридично коаліція існує, а фактично 227 голосів - це дуже мало, тому що люди хворіють і не приходять на засідання. Наприклад, я чотири рази ставив на голосування питання про скасування депутатської недоторканності. Це - ключове гасло, з яким блок йшов на вибори. Але жоден законопроект не зміг набрати потрібної кількість голосів ні коаліції, ні опозиції. Верховна Рада вчиться жити в новій політичній конструкції", - відзначив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк прокоментував стосунки між Ющенком і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути