Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 14:39

Яценюк придумав план для Ющенка і Тимошенко

Яценюк придумав план для Ющенка і Тимошенко
Спікер Арсеній Яценюк направив лист-звернення до президента Віктора Ющенка, прем"єра Юлії Тимошенко та керівників депутатських фракцій парламенту з пропозицією спільної розробки плану дій "Україна-2008".

На думку Яценюка, цей документ має стати першочерговим до кінця 2008-го року і невідкладним для виконання всіма гілками влади в межах їх Конституційних повноважень.

За його словами, головна мета запропонованого ним плану дій – "відійти від політичної ситуації, яка сьогодні присутня і перейти виключно в прагматичне русло".

"Політичне протистояння у верхніх ешелонах влади вийшло за межі здорової конкуренції і викликає все більше занепокоєння, оскільки згубно позначається не тільки на політичній, але й на економічній та соціальній ситуації в країні", - сказано у листі.

У своєму зверненні Яценюк запрошує до розробки плану дій "Україна 2008" всі без виключення гілки влади.

За словами спікера, головними складовими цього плану мають стати: економічні реформи, перетворення в соціальній сфері, реформування судової та системи правоохоронних органів, а також, чіткий план заходів, спрямованих на забезпечення належної підготовки і проведення "Євро-2012".

"Водночас, на мій погляд, цей План дій, що надасть йому реальну перспективу втілення в життя, має бути позбавлений контраверсійних заходів, таких, що роз"єднують, поляризують суспільство, неоднозначно сприймаються саме на цьому історичному етапі розвитку й не сприяють залагодженню ситуації в державі." – зазначив Яценюк.

На думку спікера, затвердження такого плану дій має відбутися українським парламентом, рішення якого є обов"язковим до виконання.

"Глибоко переконаний, що спроможність усіх відповідальних політиків піднятися вище розбіжностей і особистих непорозумінь заради спільної мети, має об"єднати усіх на прикладі реалізації Плану дій "Україна-2008". Саме це дозволить країні достойно вийти із складної ситуації сьогодення й стане певним кроком у майбутнє", - зазначив Яценюк, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк придумав план для Ющенка і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути