Ексклюзиви
пʼятниця, 11 липня 2008 20:56

Яценюк: Парламент суттєво деградував, і це заслуга наша – і нічия інша

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк закрив другу сесію ВР VI скликання.

Перед закриттям сесії депутати намагалися проголосувати декілька десятків постанов щодо проведення місцевих виборів. Однак сигнальне голосування по одній із цих постанов показало, що у сесійній залі немає достатньої кількості народних депутатів для ухвалення позитивних рішень.

Перед закриттям Яценюк зазначив, що "український парламент певним чином суттєво деградував". "І це заслуга наша – і нічия інша", – сказав він.

У той же час, за словами голови ВР, як це не дивно, все ж таки вдається знаходити компроміс у стінах ВР.

Яценюк також наголосив, що ВР цього скликання зробила і багато чого доброго. Зокрема, ратифікована угода щодо вступу України до Світової організації торгівлі, направлений до Конституційного Суду законопроект про скасування депутатської недоторканності, ухвалений бюджет, скасована Тендерна палата.

"Так, цього мало. Мало в силу того, що наші політичні еліти не готові до жорстких економічних і соціальних реформ", - сказав голова ВР.

Яценюк висловив сподівання, що наступна сесія буде більш продуктивною.

"І наступну сесію я вже точно почну із доповіді голови ВР з тією метою, щоб висловити власні політичні позиції по тому, що відбувається в Україні і в парламенті", - сказав він.

Під час закриття сесії були відсутні народні депутати фракції Партії регіонів, які покинули сесійну залу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: Парламент суттєво деградував, і це заслуга наша – і нічия інша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути