Ексклюзиви
субота, 07 червня 2008 12:13

Яценюк назвав головні проблеми української економіки

Здорова економіка є запорукою високих соціальних стандартів.

Такими словами голова Верховної Ради Арсеній Яценюк розпочав свій виступ під час Парламентських слухань на тему: "Про хід виконання в Україні європейської соціальної хартії", - повідомив прес-секретар голови ВР.

На думку Яценюка, "головне до чого має прагнути Україна - це макроекономічна стабільність та підняття росту ВВП, зайнятості населення, зменшення інфляції , продуктивність праці".

Також на часі в нашій країні і реформування системи оплати праці. "Була складна дискусія щодо реформування системи оплати праці і можливості запровадження погодинної оплати праці. Значна і левова частка країн Європейського Союзу і Сполучені Штати мають погодинну оплату праці", - зауважив Яценюк. За його словами, також потребує уваги і мінімальна заробітна плата та прожиткові стандарти. "В проекті змін до державного бюджету життєві та соціальні стандарти мають бути максимально підтягнуті до розрахункових мінімумів, що визначені законодавством", - вважає Яценюк.

Не оминув увагою голова Верховної Ради і питання трудової міграції. За його словами, "через значний відтік трудових ресурсів з України, а також приток аналогічних трудових ресурсів держава має ключову проблему, немає кому працювати. А через тенденції глобалізованої економіки, якщо не звертати увагу на цю проблему, на теренах України працюватимуть не українці, а люди з Китаю та Індії".

Керівник українського парламенту як позитив відзначив прийнятий нещодавно Верховною Радою в першому читанні Трудового кодексу України. "Але деякі статті треба допрацювати і винести на друге читання" - зауважив Яценюк.

Також голова Верховної Ради торкнувся питання профспілок. На його переконання, українські профспілки мають залишатися поза політикою.

"Роль і місце профспілок в ринковій економці - є номер один для дійсного розвитку продуктивних сил. Вони мають бути потужним органом захисту працівників і бути дійсно незалежними", - зазначив Яценюк.

Вчора у ВР пройшли парламентські слухання на тему: "Про хід виконання в Україні Європейської соціальної хартії (переглянутої)", за результатами яких було ухвалено рекомендації, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк назвав головні проблеми української економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути