четвер, 07 грудня 2017 10:30

Яценюк назвав чотири кроки для подолання кризової ситуації навколо правоохоронних органів

Яценюк назвав чотири кроки для подолання кризової ситуації навколо правоохоронних органів
Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк заявив, що необхідно невідкладно ухвалити закон України про Антикорупційний суд. Фото: РБК-Україна

Аби антикорупційна боротьба не перетворювалася на політичну боротьбу і переслідування, необхідне ухвалення закону про Антикорупційний суд, призначення незалежного аудитора НАБУ, законодавство про приватизацію та парламентський контроль над діяльністю правоохоронних органів.

Про відповідне рішення політради партії "Народний фронт" повідомив лідер партії Арсеній Яценюк.

У дописі у Facebook він зазначив: "З будь-якої кризи треба знаходити вихід. Було ухвалене рішення. Для того, щоб антикорупційна боротьба не перетворювалася на політичну боротьбу і переслідування є єдина формула".

Насамперед, наголосив Арсеній Яценюк, необхідне невідкладне ухвалення закону України про Антикорупційний суд.

Він також акцентував необхідність негайного голосування у Верховній Раді "за призначення незалежного і фахового аудитора Національного антикорупційного бюро, із міжнародним досвідом і який має широку підтримку в міжнародних колах".

"Народний фронт" буде пропонувати таких як Роберт Сторч чи інших міжнародно визнаних фахівців", - наголосив лідер партії.

"Третє – усунення причин корупції, зокрема невідкладне ухвалення законодавства про приватизацію. Четверте – приведення у відповідність до Конституції України правового положення всіх керівників правоохоронних органів і встановлення парламентського контролю над діяльністю цих органів", - додав Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк назвав чотири кроки для подолання кризової ситуації навколо правоохоронних органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути