четвер, 26 червня 2008 11:54

Яценюк натякає: У разі відставки уряду Тимошенко стане неконтрольованою

Яценюк натякає: У разі відставки уряду Тимошенко стане неконтрольованою
Голова верховної Ради Арсеній Яценюк сумнівається у доцільності висловлення недовіри уряду парламентом. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу. "Доцільність такої дії для мене сумнівна", - сказав спікер.

За словами Яценюка, якщо резолюцію про висловлення недовіри уряду буде ухвалена, в чому він сумнівається через можливу недостатність голосів, то нинішній склад уряду продовжуватиме виконувати свої обов"язки в статусі в. о.

Новий же склад Кабміну може бути сформований тільки у випадку створення нової коаліції, "яка також під дуже великим питанням".

"Якщо уряд буде гіпотетично відправлений у відставку через резолюцію недовіри, то парламент отримає тільки одне – абсолютно безконтрольний уряд, тому що він не буде знаходитись під парламентським контролем і буде виконувати обов"язки в повному обсязі повноважень", - сказав спікер.

Водночас він наголосив, що діятиме в межах і спосіб, визначений Конституцією та законодавством, тому, якщо під текстом відповідної резолюції стоїть понад 150 підписів, він її винесе у сесійну залу.

Нагадаємо, раніше голова ВР повідомляв, що під тестом такої резолюції зібрано 150 підписів народних депутатів, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк натякає: У разі відставки уряду Тимошенко стане неконтрольованою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути