Ексклюзиви
понеділок, 09 червня 2008 18:42

Яценюк нагадав, що доля коаліції в його руках

На сьогодні юридичних підстав говорити про розпад коаліції немає. Так вважає голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк. На його думку, вихід двох депутатів з коаліції може вплинути лише на результати голосувань.

"Є єдина особа, згідно із законодавством України, яке має право оголосити про припинення діяльності коаліції, - це голова ВР. Голова ВР цього не оголосив", - сказав Яценюк сьогодні в інтерв"ю журналістам в Афінах, повідомляє УНІАН.

Таку свою позицію він пояснив тим, що відсутні будь-які юридичні підстави для визнання коаліції такою, що припинила свою діяльність. Він нагадав, що доки хоч би одна з фракцій коаліції не ухвалить рішення про вихід з коаліції, до цього моменту "коаліція вважається такою, що абсолютно нормально функціонує".

В той же час, на думку Яценюка, процес, який зараз відбувається усередині коаліції, "є дуже поганим сигналом". "Усередині повинен бути політичний діалог", - сказав він.

Крім того, Яценюк вважає, що "сьогодні доля коаліції тримається в руках спікера, який не оголошує про припинення її діяльності, тому що не бачить юридичних підстав".

Він також висловив упевненість, що з виходом двох депутатів з коаліції немає жодної загрози для існування і діяльності нинішнього уряду.

Спікер прогнозує, що політична ситуація в Україні залишиться незмінною до початку осені цього року.

За його словами, конструктивніший політичний діалог почнеться тільки восени, у вересні. В той же час Яценюк відзначив, що не бачить ніяких підстав на даний момент для переформатування коаліції.

Нагадаємо, у п"ятницю, 6 червня, два депутати - Ігор Рибаков (БЮТ) і Юрій Бут (НУ-НС) - вийшли зі складу Коаліції демократичних сил.

Член політради Партії регіонів, народний депутат Сергій Льовочкин заявляє, що голова ВР відповідно до Конституції України зобов"язаний офіційно оголосити про розпад коаліції на наступному пленарному засіданні парламенту, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк нагадав, що доля коаліції в його руках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути