Ексклюзиви
четвер, 12 серпня 2021 11:02

"Я проти мовного закону" - Арестович почав захищати "руську мову"

 

Радник керівника Офіса президента Андрія Єрмака Олексій Арестович заявив, що він є противником мовного закону, який діє в Україні. Він також висловився, що в Україні на законодавчому рівні потрібно розрізнити поняття "російський" і "руський".

"Це одна з наших найбільших помилок, що ми досі не припинили культурні війни в Україні. Моя політика проста: українській мові підтримку, решті – свободу вільного спілкування, вільного використання", – заявив Арестович.

Арестович назвав емоційними слова мовного омбудсмена Тараса Креміня про переїзд в іншу державу людям, які незадоволені мовним законом. Спікер ТКГ зазначив, що не Кременю вирішувати, хто і куди їде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ і Порошенко в топі: показали найбільших прогульників у Раді

"Українську мову я підтримую, але хочу, щоб у державі існувала свобода спілкування", – висловився Арестович.

Запропонував шукати місце в РФ деяким громадянам також президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу "Дом". Заявив, що жителі окупованого Донбасу мають визначитися - вони є українцями чи росіянами. Тим, хто вважає "нам у Росію", глава держави запропонував виїхати з країни.

Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" набув чинності 16 липня 2019 року. Підтвердив норму Конституції України про єдину державну мову в Україні. Її зобов'язаний знати кожен громадянин. "За" проголосували 278 народних депутатів.

Державною мовою зобов'язані користуватися в діловодстві, сфері культури, рекламі, під час проведення спортивних заходів, у написах і повідомленнях у транспорті, під час обслуговування пасажирів, на вивісках та дорожніх знаках, у науці разом з англійською. Приватне спілкування будь-якою мовою не обмежують.

Зараз ви читаєте новину «"Я проти мовного закону" - Арестович почав захищати "руську мову"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути