Ексклюзиви
четвер, 18 липня 2019 15:48

Я б поставив їм 4 з мінусом — експерт про роботу НАБУ і САП

Я б поставив їм 4 з мінусом — експерт про роботу НАБУ і САП
Ще 3-4 місяці тому Лємєнов поставив би їм +3. ФОТО: УНІАН

Колишній експерт Антикорупційної групи Реанімаційного Пакету Реформ Олександр Лємєнов оцінює роботу САП і НАБУ на 4 з мінусом. Ще 3-4 місяці тому він поставив би їм +3. Причина — покращення комунікації між органами.

Покращення комунікації позитивно вплинуло на безпосередню роботу антикорупційних структур, додає Лємєнов для Gazeta.ua. Адже так вони менше зосереджені на відстоюванні своїх інтересів і більше на результаті роботи.

"Приємно, коли САП і НАБУ працюють, а не займаються публічною популяризацією результатів своєї роботи, подекуди їх навіть не було в наявності", — каже Лємєнов.
Об'єднувальним чинником для правоохоронних органів Лємєнов називає політичну волю президента Володимира Зеленського. П'ятий президент Петро Порошенко, за словами експерта РПР, працював на роз'єднання антикорорганів через своїх "консультологів".

Співпраця між НАБУ і САП, вказує експерт, в їхніх же інтересах, бо вони залежать одне від одного.

"Вони нарешті зрозуміли, що вони один від одного залежні. І замість певного непорозуміння, дехто це навіть війною називав, треба зосереджуватися на результаті. А вони створені для того, щоб об'єктивно, незаангажовано, аполітично розслідувати злочини, що перебувають в їхній підслідності, та передавати до суду (який буде ось-ось запущений)", — зазначає Лємєнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ і САП звернулися до Ради щодо ініціативи Зеленського

Наприкінці травня Зеленський зустрівся із директором НАБУ Артемом Ситником і керівником САП Назаром Холодницьким. Глава держави дав антикорупціонерам 3 місяці для демонстрації спроможності органів.

Зараз ви читаєте новину «Я б поставив їм 4 з мінусом — експерт про роботу НАБУ і САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути