вівторок, 18 червня 2019 11:17

4 тис. правок Виборчого кодексу планують розглянути цього тижня

4 тис. правок Виборчого кодексу планують розглянути цього тижня
Цього тижня парламент розгляне правки Виборчого кодексу.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій розраховує, що розгляд Виборчого кодексу у другому читанні пройде на поточному тижні.

Про це він сказав на Погоджувальній раді, пише "Інтерфакс-Україна"

"Цього тижня ми продовжимо розгляд правок, ви знаєте, що велика кількість правок - понад 4 тисяч. І я сподіваюся на розуміння всіх народних депутатів і на доповідача Черненка (народний депутат Олександр Черненко, фракція "Блок Петра Порошенко". - Gazeta.ua), що ми зможемо цього тижня дуже активно і більш інтенсивно пройти правки до Виборчого кодексу", - сказав Парубій.

Виборчий кодекс презентують.

"Багато міфів і нерозуміння, і багато викривленої інформації про Виборчий кодекс. Необхідно буде зробити велику презентацію та пояснити і суспільству, і, напевно, багатьом народним депутатам, власне, переваги Кодексу", - заявив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 39 днів до виборів: якою буде наступна Верховна Рада

За законом, ухваленим у першому читанні, мажоритарна система скасовується. Запроваджують відкриті списки партій.

Кожна політична сила складатиме один загальнонаціональний список кандидатів. Але виборець побачить прізвища тих, хто представлятиме у Верховній Раді конкретний округ, — їх буде не 225, а 27. Переважно — по округу на область. По 2 — тільки на Дніпропетровщині та Київщині. Крим об'єднають із Херсонською областю.

Виборець голосує за партію і, за бажанням, — за кандидата у списку. Центр­виборчком підніматиме вгору в таблиці тих політиків, які матимуть найбільшу підтримку. Політична сила проходить до парламенту, якщо набирає 4% загальної кількості голосів.

Зараз ви читаєте новину «4 тис. правок Виборчого кодексу планують розглянути цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути