Ексклюзиви
понеділок, 01 березня 2021 18:33

1 день залишився на слідство щодо справи Татарова

1 день залишився на слідство щодо справи Татарова
Слідство повинне або завершити розслідування, або скласти обвинувальний акт, або закрити справу. Фото: pexels.com

1 день залишився для слідства у справі про хабар, де фігурує заступник голови Офіса президента Олег Татаров.

"25 лютого один раз суд вже не продовжив строки. Але чомусь в п'ятницю слідчий Служби безпеки України та заступник генпрокурора повторно подали клопотання на продовження. Сьогодні їм вдруге відмовили. Чому вони подали вдруге – незрозуміло, оскільки закон не передбачає право повторного звернення до суду з одним і тим же питанням", - сказав адвокат іншого підозрюваного у справі Максима Микитася Артур Габрієлян, передає "Українська правда".

Правоохоронці повинні або завершити розслідування, або скласти обвинувальний акт, або закрити справу.

Станом на 14:00 підозрюваним не передали обвинувальний акт.

На розгляді суду перебувають скарги 2 фігурантів на підозри - Татарова та експерта Костянтина Дубоноса. Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжувати терміни. Слідство просило про це двічі. Правоохоронці пояснювали, що у справі триває експертиза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допит керівників НАБУ у справі Татарова скасували

Габрієлян сказав, що 25 лютого проти продовження не виступала жодна зі сторін. Але суд відмовив слідству. 1 березня суддя теж відмовила в продовженні. Пояснила, що не може винести рішення, яке суперечитиме попередньому.

1 грудня 2020 року стало відомо, що НАБУ розслідує справу щодо заступника керівника Офіса президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

14 грудня Печерський суд ухвалив передати справу, у якій фігурує Татаров, від НАБУ до Держбюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону.

18 грудня в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Татарову. Її планували вручити 18 грудня. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

Національне антикорупційне бюро втретє намагається витребувати в Офіса генпрокурора справу за підозрою Татарова. В Офісі генпрокурора заявили, що НАБУ повинне передати справу Татарова, оскільки досудове розслідування в ній має провадити СБУ.

Зараз ви читаєте новину «1 день залишився на слідство щодо справи Татарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути