понеділок, 11 червня 2007 16:11

Центрвиборчком не може "обнулити" списки "НУ" і "БЮТ"

Центральна виборча комісія не може "обнулити списки" народних депутатів, а також визнати обраними нових народних депутатів, через відсутність законодавчої бази.

Про це заявили члени ЦВК сьогодні на брифінгу для ЗМІ.

Зокрема, голова ЦВК Володимир Шаповал розкритикував прикінцеві положення закону "Про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України" та деякі інші закони, де мова йде про те, що закон набуває чинності з дня його опублікування, але вступає в дію лише через 60 днів після опублікування.

На думку Шаповала, це означає, що норми нового закону ще не набули чинності, а норми старого закону, які були виключені новим, вже на сьогодні не діють. Зокрема, це стосується і норм виборчого законодавства щодо процедури "обнулення списків" та процедури визнання обраними народних депутатів за списками політичних партій і блоків замість тих, що вибули.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна наголосила, що навіть за наявності рішення Київського апеляційного суду за позовом Партії промисловців і підприємців України ЦВК не зможе прийняти рішення про "обнулення списків" "Нашої України". Так само як і не зможе виключити зі списку БЮТ єдиного кандидата, який там залишився через технічну помилку, недивлячись на повторне рішення з"їзду, додала вона, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину « Центрвиборчком не може "обнулити" списки "НУ" і "БЮТ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути