Ексклюзиви
пʼятниця, 29 квітня 2011 17:02

Нардепи хочуть перевести Луценка до лікарні

Нардепи хочуть перевести Луценка до лікарні

Народні депутати України Володимир Ар'єв та Андрій Павловський підготували звернення до першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна та слідчого ГПУ Сергія Войченка з вимогою термінового переведення Юрія Луценка до цивільної лікарні у зв'язку із критичним погіршенням стану здоров'я останнього.

Як повідомила прес-служба "Народної самооборони", депутати у п'ятницю, 29 квітня, спробували знайти на робочому місці слідчого Генпрокуратури Войченка. Проте їхні пошуки виявилися марними.

У депутатській заяві зазначено: "Відмова від надання медичної допомоги розцінюється як катування, у тому числі і з огляду на міжнародне законодавство".

Депутати нагадали, що "на знак протесту проти свавілля слідчих та суддів та проти застосування проти нього катувань", Юрій Луценко оголосив голодування, яке триває вже 8-й день.

Ар'єв та Павловський вимагають від Генпрокуратури терміново забезпечити надання медичної допомоги Луценку в умовах цивільної лікарні і наголошують на суворій відповідальності згідно з законодавством України за застосування тортур.

Нагадаємо, у прес-службі Генпрокуратури стверджують, що заяви захисників колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та його дружини про те, що екс-глава МВС оголосив голодування і з 22 квітня відмовився від їжі, не відповідають дійсності.

"Ці заяви не відповідають дійсності, зроблені з метою дискредитації органів слідства і тиску на нього шляхом формування помилкової громадської думки", - йдеться в заяві ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи хочуть перевести Луценка до лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути