пʼятниця, 18 лютого 2011 19:55

ЗМІ: У Борисполі за хабар затримали "бютівця"

ЗМІ: У Борисполі за хабар затримали "бютівця"

Депутата Київради від БЮТ і заступника голови Солом'янської районної держадміністрації Владислава Ярцева затримали за хабар. Про це "Українській правді. Київ" повідомив родич Ярцева перший заступник керівника фракції БЮТ у Верховній Раді Андрій Кожем'якін.

Наразі, за словами нардепа, він перебуває на допиті у слідчого.

"Я не зміг з ним поспілкуватися. Він на допиті. Я поспілкувався зі слідчими. Йому інкримінують отримання хабара. Я не знаю, про яку суму йдеться, мене це не цікавило, бо я розумію що це просто здійснюється тиск через сім'ю, родичів, зокрема й на мене", - сказав він.

Кожем'якін додав, що Ярцева затримали в Борисполі перед відльотом на курорт.

"Його затримали в аеропорту "Бориспіль", коли він з трьома своїми дітьми і з дружиною виїжджали на курорт на тиждень. Вони приїхали аеропорт - Владислава забрали, а сім'ю залишили. От така була ситуація. Діти плакали. Це робилося цинічно -  не десь на роботі чи вдома, а безпосередньо, коли треба сідати в літак, коли поруч діти будуть плакати", - сказав нардеп.

"Це конкретна провокація. Мені прикро що все це розроблено руками підрозділу, який я раніше очолював - перше управління Антикорупційного комітету", - додав він.

Кожемякін також додав, що згодом стане відомо, що це звичайна провокація.

"Те, що я почув від слідчих - це все мильна бульбашка, яка згодом лусне, але до того будуть поливати брудом, паплюжити. Ми до цього готові і будемо з цим боротися. Ярцев не зламався  не пішов на зраду, коли їх там ламали у Київраді. Він залишився у числі 14 депутатах БЮТ, і зараз для того, щоб його звідти прибрати, роблять такі речі", - сказав нардеп.

Інформацію про затримання підтвердив і депутат від БЮТ-Батьківщини у Київраді Олександр Бригинець, але назвав все це брудними технологіями нової влади.

"Так. Затримали. Яку саме технологію використали - що там підклали, підсипали, чи пачку грошей помітили, чи наркотики підсунули, чи ДТП підлаштували чи ще щось - я не знаю - але ця подія сталася. Справді нашого колегу заарештували", - сказав Бригинець.

За його словами, влада вирішила шукати ворогів серед опозиційних депутатів, оскільки з мером Леонідом Черновецьким "нова влада підписала пакт про ненапад".

"Треба було кого арештувати. У Києві вирішили використати ту ситуацію, яку давно використовують на загальнодержавному рівні, тому жертвою мав стати хтось з БЮТ", - сказав Бригинець.

Він додав, що на місці Ярцева міг бути будь-який депутат від БЮТ-Батьківщини.

Тим часом речник СБУ Марина Остапенко заявила, що 18 лютого дійсно когось затримали за хабар у Борисполі, але кого саме, вона не змогла уточнити.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: У Борисполі за хабар затримали "бютівця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути