Ексклюзиви
пʼятниця, 15 березня 2019 05:30

"Знизити податки та кредити для підприємців, щоб могли більше платити зарплат"

Автор: ІРИНА ЛЕВИЦЬКА
  Валентин Наливайченко спілкується з містянами на львівському ринку Добробут 11 березня
Валентин Наливайченко спілкується з містянами на львівському ринку Добробут 11 березня

— Людей, які працюють, мають поважати в державі. А президент повинен дати їм гарантії і можливості для самореалізації, щоби вкладали і зберігали гроші в Україні, — каже кандидат у президенти 52-річний Валентин Наливайченко. Говорить із виборцями на львівському ринку Добробут у центрі міста 11 березня.

Розвиток малого підприємництва і фермерства Наливайченко називає основою держави.

— Аби розвивався малий бізнес, треба, по-перше, знизити відсотки за кредитами. По-друге, зменшити оподаткування для роботодавців, тобто соціальний внесок, щоб могли платити вищі зарплати працівникам. Запобігти третій важливій загрозі — захистити реєстри власності від рейдерства.

НАТО і європейська інтеграція — наші національні інтереси. Зовнішня політика має бути проєвропейська. Але президент мусить будувати Україну для українців — забезпечити доступні соціальні послуги: знизити тарифи, подбати про доступність житла, автомобілів.

Тисячі українців не змогли розмитнити авто на європейській реєстрації. На них заробили чесною працею, щоб возити дітей, батьків. Цим людям треба надати можливість розмитнити автомобілі за найнижчою вартістю і хай далі щороку сплачують податки в місцевий бюджет на розвиток доріг та інфраструктури.

Громадам слід надати право на власність і розпорядження землею, надрами та бюджетом. Для цього ухвалити закон. Також громада повинна мати право призначати і відкликати місцевих прокурорів, суддів, керівників поліції.

Треба не просто знову встановити кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у владі, а й повернути вкрадене в українців, те, що відкладалося в офшори. Спрямувати ці кошти на освіту, науку, медицину, розвиток місцевого самоврядування. Це дасть упевненість, що влада більше не грабує, не бреше. А знає, що людей турбує, і це вирішує.

Зараз ви читаєте новину «"Знизити податки та кредити для підприємців, щоб могли більше платити зарплат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути