Ексклюзиви
середа, 08 травня 2019 00:45

Зеленський торгується із Верховною Радою

"Інавгурація має відбутися 19 травня. На цій даті я наполягав на зустрічі з головами парламентських фракцій, писав у листі голові Верховної Ради Андрієві Парубію, — повідомляє новообраний президент 41-річний Володимир Зеленський у "Фейсбуку" 4 травня. — Сподіваюся, народні депутати підтримають наші пропозиції на засіданні 14 травня. Адже нам потрібно працювати, зокрема і з парламентом".

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив, що 19 травня невдала для інавгурації дата. Це День пам'яті жертв політичних репресій, коли по всій країні проводять заходи жалоби.

Інавгурація має відбутися не пізніше, як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів — 3 червня. Новообраний глава держави повинен присягнути українському народові на урочистому засіданні Верховної Ради.

— На публіку Зеленський поспішає з інавгурацією. А насправді хоче максимально відтермінувати її. Бо не готовий повноцінно обійняти посаду президента, — каже політолог Віктор Таран, 41 рік.

— Заяви про вступ на посаду спрямовані на виборця, який чекає "рішучих кроків". Зеленський торгується з парламентаріями: я вас не розпускаю, а ви підтримаєте мої кадрові призначення — керівників Служби безпеки, Нацбанку, Міністерства закордонних справ, Генпрокуратури та Міноборони. Тим часом у Верховній Раді хочуть показати, що не бояться його.

У Зеленського немає цілісної програми розвитку країни. Немає й фахової команди, яка могла б заповнити понад дві тисячі вакансій у виконавчій владі. Йому не вигідні дострокові вибори до парламенту, бо сьогодні немає 300 людей, які підуть від партії "Слуга народу" по мажоритарних округах і списку. Кандидати, які готові заповнити цю квоту, є в інших важковаговиків, які співпрацюють із Зеленським. Але Володимир розуміє: якщо запросить їх у свою політсилу, потім не зможе контролювати фракцію. І це поставить хрест на його політичній кар'єрі.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський торгується із Верховною Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути