вівторок, 12 січня 2016 06:40

Зекономлений газ можна використати в наступні місяці

Автор: ФОТО з сайта www.yatsenyuk.org.ua
  Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк: ”Звертайтеся по субсидії. Це пряма фінансова допомога від держави. Деякі родини за газ платять менше, ніж торік”
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк: ”Звертайтеся по субсидії. Це пряма фінансова допомога від держави. Деякі родини за газ платять менше, ніж торік”

— В українських сховищах близько 13 мільярдів кубометрів газу. Це на 2,3 міль­ярда більше, ніж торік. Ми не купуємо російський газ. В Європейському Союзі це обходиться дешевше: в середньому близько 200 доларів, — говорить прем'єр-міністр України 41-річний Арсеній Яценюк у недільному відеозверненні.

— Хочу нагадати домогосподарствам, що використовують газ для опалення оселі. 1200 кубометрів ви можете використати протягом шести місяців за графіком, який влаштовує вас. Наприклад, грудень був теплий. Це означає, що споживання газу було меншим. Цей зекономлений обсяг можете випалити в січні. На шість місяців у вас є обсяг газу за пільговою ціною — 3600 гривень.

Мало хто вірив, що держава реально допомагатиме кожному, хто цього потребує. 5,4 мільйона сімей отримують субсидії — це майже кожен третій українець. Деякі родини платять менше, ніж минулого року. Звертайтеся за субсидіями. Це пряма фінансова допомога від держави.

Найбільший виробник електричної енергії в Україні — це державна компанія "Енергоатом". Раніше ми були залежні від Російської Федерації. Сьогодні частину ядерного пального купуємо в американської компанії "Вестінхаус". Другий виробник електроенергії — теплова генерація. Для неї необхідні запаси вугілля. У нас їх достатньо. Уряд забезпечив фінансування й розрахунки на енергоринку. Тому світло ­можуть відключати тільки в тих населених пунктах, де лінії пошкоджені через негоду.

Я поставив на особливий контроль кожного керівника області, району й міста. Вкотре звертаюся до представників місцевого самоврядування. Спілкуйтеся з людьми, це — ваша робота. Пояснюйте, як можна перерахувати тариф, як використовувати соціальну норму газу, до кого звернутися, щоби відновити тепло- й електропостачання, хто відповідає за розчистку снігу.

Якщо кожен робитиме свою справу, то в нас буде тепло, світло, субсидії оформлятимуть вчасно, сніг розчищатимуть. І країна розвиватиметься.

Зараз ви читаєте новину «Зекономлений газ можна використати в наступні місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути