пʼятниця, 29 грудня 2017 00:20

Закон Савченко звільнив екс-суддю Зварича, псевдолікаря Слюсарчука й колишнього нардепа Лозінського

Верховна Рада 18 травня скасувала "закон Савченко". За ним добу перебування в слідчому ізоляторі арештантам рахували як дві доби ув'язнення. Так мали розвантажити ізолятори й відновити права затриманих, які провели там тривалий час.

Закон діяв 511 діб — з 24 грудня 2015 року. Його ініціювала народний депутат 36-річна Надія Савченко, яка тоді була ув'язнена в Росії. За цей час за ним із місць по­збавлення волі звільнили 10,2 тис. арештантів, зокрема, понад 5 тис. засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

На волю вийшли колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, який 2011-го отримав 10 років за хабарництво в особливо великих розмірах. Також псевдолікар Андрій Слюсарчук, який 2014-го отримав вісім років за шахрайство, що призвело до загибелі людей. Відпустили й колишнього народного депутата Віктора Лозінського, який мав відсидіти 15 років за вбивство селянина Валерія Олійника.

23 листопада 2017 року народний депутат із "Блоку Петра Порошенка" 44-річний Олег Дмитренко вніс до парламенту альтернативний законопроект. Принцип "закону Савченко" пропонує застосовувати тільки до засуджених за злочини, вчинені з необережності. Таких в'язнів рекомендує відпускати додому на свята, вихідні, дні народження, поліпшити їм умови й збільшити кількість дозволених побачень.

Зараз ви читаєте новину «Закон Савченко звільнив екс-суддю Зварича, псевдолікаря Слюсарчука й колишнього нардепа Лозінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути