Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2019 07:00

Затримали колишнього командира Нацгвардії

Детективи Національного антикорупційного бюро 14 травня затримали колишнього командувача Національної гвардії генерал-полковника 55-річного Юрія Аллерова. Йому та двом посадовцям будівельної компанії "Укрбуд" вручили підозри в заволодінні майном Нац­гвардії на понад 81 млн грн. Перебувають в ізоляторі.

У 2000-х Головне управління внутрішніх військ МВС і забудовник уклали угоду про будівництво житлового комплексу на території колишньої військової частини. В обмін на земельну ділянку площею 1 га в Печерському районі Києва Нац­гвардія мала отримати 50 квартир і 30 паркомісць. Проте у 2016–2017 роках відомство відмовилося від цих квартир в обмін на 65 у будинку на околиці столиці. В результаті втрачено активів на 81 635 448 грн, пояснюють у НАБУ.

Юрія Аллерова звільнили з посади командувача Нацгвардії указом президента 7 травня. Заяву написав сам. Командував відомством із грудня 2015-го. До цього очолював Західне і Південне територіальне командування Внутрішніх військ України.

2016-го отримав орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня "за особисті заслуги в захисті територіальної цілісності Української держави, мужність і високий професіоналізм, виявлені у протидії проявам сепаратизму в Харківській області у квітні 2014 року". Тоді Аллеров умовив деморалізований подіями на Майдані спецпідрозділ "Ягуар" виїхати до Харкова й розблокувати держустанови, захоплені проросійськими бойовиками та сепаратистами. Також сприяв в отриманні агентурної інформації з окупованого Слов'янська.

Зараз ви читаєте новину «Затримали колишнього командира Нацгвардії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути