четвер, 22 січня 2009 17:50

За бійки в Раді депутатів можуть змусити платити й вибачатися

Троє народних депутатів хочуть, аби їхніх колег карали за бійки у Верховній Раді. "Литвинівці" Олег Зарубінський, Юрій Литвин та "бютівець" Олександр Шепелєв зареєстрували в середу такий проект постанови.

Вони пропонують: якщо хтось із колег перешкоджатиме розгляду питань, то його усуватимуть від роботи на 10 пленарних засідань. Також винний депутат повинен буде протягом п"яти днів публічно вибачитися. Тоді зможе швидше повернутися до зали засідань.

Прізвища депутатів-забіяк публікуватимуть у газеті "Голос України". Там же розміщуватимуть текст із вибаченням народного обранця. А за пошкодження майна парламенту нардеп платитиме із власної кишені.

— Не пригадую жодного випадку, щоб за пошкоджене майно народний депутат платив. Можливо, колись це і станеться, — коментує ініціативу  колег нардеп від БЮТу Володимир Бондаренко, 56 років.

Протягом минулого року депутати неодноразово блокували трибуну Верховної Ради. У лютому це робили "регіонали". Вони протестували проти вступу в НАТО. Не давали проводити засідання й "бютівці". Зокрема, у квітні не пускали президента Віктора Ющенка виступити зі щорічним посланням до парламенту. А в жовтні нардепи від БЮТу напхали в отвори для депутатських карток копійок, фольги і скріпок. Поламали 46 пультів для голосування. Ще депутати часто ламають мікрофони голови Верховної Ради.

Найбільша бійка 2008-го сталася між нардепами 12 листопада. Того дня відставляли голову Верховної Ради Арсенія Яценюка. "Регіони" й "бютівці" билися біля пульта управління системою "Рада". Виламали двері і розбили скло.

Зараз ви читаєте новину «За бійки в Раді депутатів можуть змусити платити й вибачатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути