понеділок, 09 лютого 2009 18:16

Волинець звинувачує Королевську в корупції

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко (праворуч), народний депутат від БЮТ Наталія Королевська (ліворуч), міністр з питань вугільної промисловості Віктор Полтавець та міністр соціальної політики Людмила Денисова 2 вересня 2008 року під час засідання Верховної Ра
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко (праворуч), народний депутат від БЮТ Наталія Королевська (ліворуч), міністр з питань вугільної промисловості Віктор Полтавець та міністр соціальної політики Людмила Денисова 2 вересня 2008 року під час засідання Верховної Ра

Голова Незалежної профспілки гірників, народний депутат від БЮТу, 52-річний Михайло Волинець звинувачує в корупції свою колегу по фракції Наталію Королевську, 33 роки. Вона є найбагатшою жінкою України зі статками $243 млн.

— Міністерством вугільної промисловості керує не Віктор Полтавець, а Королевська, — запевняє нардеп. — Вона корумпувала цю галузь.

Про конкретні факти розповідає лише при вимкненому диктофоні.

— До мене підходили однопартійці й казали: "Михайле, ти чесний і порядний. Навіщо тобі це? Королевська ж погрожує, що ти не потрапиш у виборчі списки на наступних виборах". Але я не хочу мовчати, — каже Волинець.

У БЮТі подейкують, що Королевська ходила скаржитися на Волинця до Юлії Тимошенко. Однак сама депутатка це заперечує. Додає, що про звинувачення Волинця чує вперше.

— Михайло Якович — порядна і чесна людина. Якщо в нього є якісь факти корупції, то нехай звертається до правоохоронних органів, — говорить вона. — Помиляються ті, хто думає, що можна управляти Полтавцем.

Їх більше не підпускають до годівниці

Королевська додає, що нещодавно повернулася з Луганщини. Відвідала там понад 20 шахт і дослідила їхні проблеми. Зокрема добивалася підвищення гірникам зарплат.

— Вугільна галузь дійсно корумпована, і дуже важко зараз відучити в ній красти, — продовжує "бютівка". — Завдяки жорсткому керівництву Тимошенко і Полтавця вперше за 17 років вдалося домогтися, аби держава купувала вугілля лише в офіційних вугледобувних підприємств, а не в підпільних шахт. Ті, хто був задіяний у цій сфері, обурені. Бо їх більше не підпускають до годівниці.

Зараз ви читаєте новину «Волинець звинувачує Королевську в корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути