четвер, 14 червня 2007 18:07

Вивозити Цушка допомагав особисто спікер

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  За тиждень до інфаркту, 19 травня, у київському Гідропарку міністр внутрішніх справ Василь Цушко взяв участь у чемпіонаті з легкоатлетичного кросу серед працівників центрального апарату МВС
За тиждень до інфаркту, 19 травня, у київському Гідропарку міністр внутрішніх справ Василь Цушко взяв участь у чемпіонаті з легкоатлетичного кросу серед працівників центрального апарату МВС

Серцево-судинні захворювання — сімейна проблема 44-річного міністра внутрішніх справ Василя Цушка. У середині 1990-х лікар із МВС робив його братові операцію на серці. Але той після операції помер. Кажуть, коли Цушко очолив міністерство, то звільнив хірурга, який оперував брата.

26 травня 2007 року вже самого міністра забрали з інфарктом до лікарні МВС. Але потім перевезли до Німеччини. Деякі його соратники подейкують, що у Цушка страх перед українськими лікарями.

— Я б не пов"язував те, що брат помер і Цушко злякався лікуватися в Україні. Він поїхав за кордон, бо іншого виходу не було, — заперечує нардеп із фракції соціалістів Олексій Малиновський, 51 рік. — За нашою інформацією, його хотіли заарештувати. Навіть якщо він був би на лікарняному. Його просто сховали.

Малиновський каже, що вивезенням Цушка з України займався особисто голова Верховної Ради Олександр Мороз. Водночас проблема з арештом залишається й досі. Позавчора президент Віктор Ющенко ще раз підтвердив, що буде домагатися покарання Цушка за штурм Генпрокуратури "Беркутом". За словами Малиновського, зараз міністр почувається більш-менш стабільно. Але коли повернеться до України, сказати ніхто не береться.

— Ми не знаємо. Приїде Цушко, буде із самольота виходити, чи виносити його будуть... А арештувати його хочуть досі, — говорить Малиновський.

Інший нардеп-соціаліст Василь Богачук, 45 років, запевняє, що в Цушка не було бажання їхати з України.

— У суботу йому стало погано, він звернувся до медичної частини МВС, і там надали першу допомогу. Увечері стало гірше. У лікарні МВС стався ще й серцевий напад. Родина прийняла рішення — можливо, і без нього, — що йому краще лікуватися в Німеччині.

Богачук каже, що німці зробили "нормальну" операцію і міністр одужує.

— Він активно працює над собою. Дзвонить сюди, і йому телефонують. Друзі, зокрема народні депутати, його минулого тижня відвідували. Завтра знову поїдуть.

Мороз його просто підставляє і використовує

Почувши запитання про те, де саме лікується Цушко, Богачук дзвонить комусь по мобільному.

— Ми можемо назвати місто, де перебуває міністр внутрішніх справ? — запитує.

Кладе слухавку і каже, що з метою безпеки і щоб не турбувати Цушка, міста він не називатиме.

Тиждень тому в німецькому виданні "Більд" написали, що Цушка оперували в місті Ганновер, а на реабілітацію перевезли до клініки Святого Бернварда німецького міста Гільдесгайм. Тут часто приймають важливих пацієнтів із-за кордону.

Колишній соціаліст, а нині соратник Юлії Тимошенко 51-річний Йосип Вінський розповідає, що Цушко мав проблеми із серцем, ще коли був губернатором Одеської області.

Щодо можливого арешту Цушка каже:

— Відповідне звернення було, кримінальна справа порушена. А чи хочуть, чи не хочуть його арештувати, я не знаю.

Вінський говорить, що арештувати міністра може Служба безпеки України.

— Так принаймні було повідомлено, — додає він.

Нардеп розповідає, що телефонував Цушку під час подій у Генеральній прокуратурі. Але міністр не брав слухавки.

— Хотів йому сказати, що Мороз його просто підставляє і використовує, — говорить Вінський.

Зараз ви читаєте новину «Вивозити Цушка допомагав особисто спікер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути