вівторок, 29 серпня 2017 07:20

Вісім чиновників за півроку заробили 23 мільйони гривень

— Був пробіл, яким скористалися виконавці. Я подивився цифри — вони були захмарні. Треба це швидко виправляти, — го­ворить прем'єр-міністр 39-річний Володимир ­Гройсман під час засідання уряду 23 ­серпня.

Цього дня Кабмін обмежив винагороди державним виконавцям Міністерства юстиції до 200 прожиткових мінімумів — це 308 тис. грн. Торік у вересні уряд затвердив їм заохочення праці — 2% від повернутого державі боргу. Ще 0,5% належало керівникові органу виконавчої служби та його заступникам, яким підпорядковується виконавець. За шість місяців 2017-го вісім чиновників отримали винагород на більш як 23 млн грн.

"У країні був критично низький рівень виконання рішень — 5 відсотків. Чого тоді варта судова реформа? Навіщо потрібні суди, рішення яких не виконують?" — пише бізнесмен 58-річний Карл ­Волох.

— Основне питання для країни — це не вісім чиновників, які отримали високу зарплатню. А те, що за дев'ять місяців рівень виконання рішень підвищився втричі. Це означає, простимулювали роботи держ­виконавців правильно. До речі, не за рахунок платників податків, а за рахунок винуватців. Уряд обмежив винагороди — і це неправильно. Бо тепер виконавець дійде до максимуму й зупиниться. Почне відкладати цікаві для нього справи на майбутнє".

Зараз ви читаєте новину «Вісім чиновників за півроку заробили 23 мільйони гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути