Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2008 17:11

Віктор Ющенко звернувся до афганців через Інтернет

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  На вшанування пам’яті загиблих воїнів Афганістану вчора прийшли  (зліва направо) перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, президент України Віктор Ющенко, губернатор Київщини Віра Ульянченко та секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова
На вшанування пам’яті загиблих воїнів Афганістану вчора прийшли (зліва направо) перший віце-прем’єр Олександр Турчинов, президент України Віктор Ющенко, губернатор Київщини Віра Ульянченко та секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова

Учора вранці президент Віктор Ющенко, 53 роки, поклав квіти до пам"ятника воїнам-афганцям. Його супроводжували секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова, перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, міністр оборони Юрій Єхануров та губернатор Київщини Віра Ульянченко.

О дев"ятій ранку до меморіалу неподалік Києво-Печерської лаври поспішають люди з гвоздиками й тюльпанами. Їх прийшло близько тисячі. Шлях перекривають міліціонери. Через дорогу від пам"ятника стоять металошукачі. Люди проходять через них, але близько до місця події їх не пускають.

Грає оркестр, високопосадовці кладуть квіти і вшановують пам"ять загиблих хвилиною мовчання. Юнаки з Почесної варти президента тричі стріляють із рушниць у повітря.

Пізніше чиновники йдуть до церкви, що через дорогу. Із букетом гвоздик стоїть киянка Лариса. Каже, що прийшла з чоловіком. Він — учасник бойових дій, приходять сюди щороку. Трохи далі обіймаються і цілуються троє чоловіків.

— Ми три Віктори, три товариші-афганці. Разом служили, — каже один із них. — Прийшли, щоб ушанувати пам"ять товаришів, які загинули.

Чоловіки тримають повні їжі кульки.

— Після урочистостей нам накривають столи. Але ми дещо беремо із собою. Ось у пакеті принесли горілочку, закуску, — пояснюють.

Віктор Ющенко не виступає. Але за годину на президентському інтернет-сайті з"являється "Звернення глави держави з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій"."Щиро вдячний усім воїнам-інтернаціоналістам за віддане служіння Україні, за гідність, високу відповідальність перед людьми і державою, за військове братерство і піклування про родини загиблих, — йдеться там. — Як Верховний Головнокомандувач я дбатиму про те, щоб ви відчували належну увагу й турботу з боку держави та суспільства".

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко звернувся до афганців через Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути