середа, 25 червня 2008 18:14

Віктор Ющенко відкрив у Лісабоні вулицю України

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною після відвідин храму в португальському місті Фатіма. Поруч біля святині молиться одна з прочанок
Президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною після відвідин храму в португальському місті Фатіма. Поруч біля святині молиться одна з прочанок

Президент України Віктор Ющенко, 54 роки, разом із дружиною Катериною на два дні з"їздив із офіційним візитом до Португалії. Провів переговори із португальським колегою Анібалом Каваку Сілвою та прем"єр-міністром країни Жозе Сократешем.

Лідери країн домовилися, що наприкінці липня у Києві зберуться комісії з торговельно-економічної та гуманітарної співпраці. Ющенко переговорами задоволений.

— Ми розмовляли з друзями України. Країною, яка повністю розділяє наші зовнішньополітичні пріоритети — інтеграцію в Євросоюз і Північноатлантичний договір, — каже він.

Також глава держави зустрівся з українськими заробітчанами. Їх у Португалії — майже 3 млн. Віктор Ющенко відкрив у Лісабоні вул. України. Вона названа на честь наших співвітчизників, які зробили значний внесок для перебудови португальської столиці. Вулиця розташована в одному з нових житлових районів міста — Шабреґаш.

— Це оцінка української присутності в Португалії. Тій ролі, яку грає Україна в сьогоднішній португальській історії, — звернувся Ющенко до місцевої діаспори.

Президент відвідав і місто Фатіма. Там із травня по жовтень 1917 року трьом дівчатам кілька разів являлася Божа Матір. Щорічно Фатіму відвідують до 5 млн паломників майже зі 100 країн світу.

Віктор Ющенко із дружиною оглянули церкву Святої Трійці, де поховані три очевидці дива й поклонилися статуї Божої Матері. Вона встановлена на місці явлення Богородиці. Президент України подарував служителям храмів книги про вітчизняну іконографію.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко відкрив у Лісабоні вулицю України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути