середа, 06 серпня 2008 18:00

Віктор Ющенко просить страхувати майно

У вівторок президент Віктор Ющенко, 54 роки, оглядав зруйновані мости і дамби в Сколівському районі на Львівщині.

На під"їздах до села Верхнє Синьовидне — свіжопокладений асфальт. Але президент цього не бачить. Він прилітає на гелікоптері. Одразу прямує до краю урвища над річкою Стрий. Два тижні тому тут була дамба. Під час негоди захисне укріплення не витримало. Хати і городи затопило. Не встояла і підпора газопроводу високого тиску Стрий–Сколе, що проходить берегом. Труба тріснула і впала у воду.

— Я вже сім років на цій посаді. Більше 20 разів попереджав керівництво району, що тут дамбу прориває, — каже селищний голова Верхнього Синьовидного 53-річний Юрій Карпінець. — Ніхто нічого не робив. Виділять 20–30 тисяч, завезуть дві машини каменю, і на тому закінчується. Аж поки біда не добралася і треба 10 мільйонів.

Глава держави обіцяє 300 селянам протягом року створити загальнонаціональну службу. Вона має попереджати про наближення стихії.

— Якби була служба оповіщення, ми могли би до третини зменшити втрати, — зауважує Ющенко.

Просить людей страхувати майно від негоди. Потім із місцевим хлопчаком бетонує місце для зруйнованої водою підпори газогону. Місцеві жителі кажуть, майже два тижні були без газу. Відновлювати дамбу та газопровід почали тільки перед приїздом президента.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко просить страхувати майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути